ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

H VOICEPORTAL αναλαμβάνει την παραγωγή καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, με στόχο την πολιτισμική ανάπτυξη της πόλης και την ευαισθητοποίηση του κοινού για την υγεία της φωνής.

Don Giovanni 2021

Στις 1 Οκτωβρίου 2021 η VoicePortal παρουσίασε στο θέατρο Ράδιο Σίτυ την εμβληματική όπερα του W.A.Mozart, “Don Giovanni”. Παράλληλα έγινε και η βιντεοσκόπηση της παράστασης στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, με σκοπό την τηλεοπτική της προβολή.

 

Don Giovanni – W.A.Mozart

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ στις 20.30 — ΘΕΑΤΡΟ ΡΑΔΙΟ ΣΙΤΥ


Όπερα σε 2 πράξεις με την συνοδεία πιάνου. 

Συμμετέχουν λυρικοί τραγουδιστές της Ελλάδας και του εξωτερικού ( Αθήνα, Βιέννη, Γενεύη, Θεσσαλονίκη, Τόκιο )

_________________________________________

Ύστερα από τις επιτυχείς παρουσιάσεις της όπερας Don Giovanni του Μότσαρτ πέρυσι και πρόπερσι με διάφορα καστ από καλλιτέχνες της πόλης μας αλλά και του εξωτερικού (Ιαπωνία, Αμερική, Τσεχία, Ελβετία κλπ), ο γνωστός σε όλους μας Δον Ζουάν ξαναχτυπά!

Αθεράπευτος αλαζόνας εραστής και λάτρης του γυναικείου φύλου, των ελευθέρων ηθών, του απαγορευμένου, της βίας, του κρασιού και της καλοπέρασης. Ο Don Giovanni καταχράται και ξεγελάει με κάθε τρόπο τους γύρω του για να πετύχει τους επιπόλαιους σκοπούς του. Η δικαιοσύνη όμως καραδοκεί…Η ιδιαίτερη ιδιοσυγκρασία του σύντομα τον βάζει σε μπελάδες. Θα μετανοήσει για να γλιτώσει την τιμωρία;Έρωτας, κρασί, θάνατος, απιστία… ένα σύμπλεγμα από συναρπαστικά συναισθήματα και γεγονότα αλλά και από εύστοχα κωμικά στοιχεία συνθέτουν την αριστουργηματική όπερα του W.A.Mozart, που ήταν και το μεγαλούργημά του.

Όταν πρωτοπαρουσιάστηκε το 1787 συγκλόνισε το κοινό αλλά και τον κόσμο της τέχνης, επηρεάζοντας βαθιά τις φιλοσοφικές και καλλιτεχνικές αντιλήψεις της εποχής αλλά και των εποχών που θα ακολουθούσαν.Μουσική που προκαλεί δέος και χαρακτήρες που βασανίζονται από το πεπρωμένο τους, σε ένα περιβάλλον τραγικό και συνάμα κωμικό. Λυρικοί καλλιτέχνες της Ελλάδας και του εξωτερικού θα ζωντανέψουν στην σκηνή τη συγκλονιστική ιστορία με άρωμα από Ισπανία. Την καλλιτεχνική επιμέλεια έχει η mezzosoprano Σταματία Μολλούδη.Παράλληλα, η εκτέλεση πλαισιώνεται από βιντεοπροβολή και υπέρτιτλους με την ελληνική μετάφραση.

Don Giovanni: Διονύσης Τσαντίνης ( Αθήνα )
Donna Anna: Σοφία Κυανίδου ( Βιέννη )
Donna Elvira: Σταματία Μολλούδη ( Θεσσαλονίκη )
Leporello: Antoine Bernheim ( Γενεύη, Ελβετία )
Don Ottavio: Εtsuo Doi ( Τόκιο, Ιαπωνία )
Masetto: Κωνσταντίνος Μαυρογένης ( Αθήνα )
Zerlina: Zωή Λιάπη ( Θεσσαλονίκη )
Commendatore: Aπόστολος Σωτηρούδης ( Θεσσαλονίκη )


Χορωδιακό σύνολo: Μαρία Καρακούτα, Ελένη Προδρανά, Μαρία Αρβανίτη, Κωνσταντίνα Βότση, Aνθή Καλαϊτζή, Ειρήνη Αδακτύλου, Μαρίνα Κολυβά, Παρασκευή Μπαρκοπούλου, Δημήτρης Κωνσταντινίδης, Αλέκος Αρβανίτης, Ααρών Οβαδίας, Απόστολος Χατζημελετίου


Πιάνο: Φοίβος Φίλκας

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Σταματία Μολλούδη

Σκηνογραφική επιμέλεια: Δημήτρης Κωνσταντινίδης

Παραγωγή: VoicePortal

Video trailer: https://youtu.be/NC7tb7xYU1A

Aποσπάσματα από την παράσταση στο Θέατρο Ράδιο Σίτυ, 1 Οκτωβρίου 2021: https://youtu.be/Ogi23auz-aE